Χριστουγεννιάτικες συνταγές από τον Chef του Capsis Astoria: «Χοχλιοί Γαχνί με κουκιά»

ΧΟΧΛΙΟΙ
Χοχλιοί Γαχνί με κουκιά

Υλικά:

  • 1 κιλό χοχλιούς χοντρους
  • 1 κιλό χλωρά κουκιά
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο μάραθο
  • 3 φρέσκιες ώριμες ντομάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
1) Καθαρίζουμε και ζεματίζουμε τους χοχλιούς και στην συνέχεια τους στραγγίζουμε.

2) Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα.

3) Ρίχνουμε τους χοχλιούς, τα κουκιά (τα οποία έχουμε καθαρίσει) και το μάραθο.

4) Τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα για 2-3 λεπτά και στην συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες τις οποίες έχουμε τρίψει στον τρίφτη.

5) Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε σιγανή φωτιά.

 

Τζανετής Γεώργιος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s