Χριστουγεννιάτικες συνταγές από τον Chef του Capsis Astoria: «Σαλάτα με τόνο και αντζούγιες»

σαλατα τόνου & αντζούγιες

Σαλάτα με τόνο και αντζούγιες.

Υλικά:

  • 2 τεμάχια πράσινα σγουρά μαρούλια
  • 10 τεμάχια αντζούγιες φιλέτο σε λάδι
  • 80 γραμμάρια τόνος σε λάδι
  • 2 τεμάχια αυγά βρασμένα σφιχτά
  • Μισό μέτριο κρεμμύδι  κομμένο σε φέτες
  • 10 τεμάχια ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 50 γραμμάρια πράσινα φασολάκια βρασμένα και κομμένα στην μέση
  • 20 γραμμάρια παρμεζάνα σε φλύδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 70 γραμμάρια μαγιονέζα

Εκτέλεση:
1) Ετοιμάζουμε το ντρέσινκ ανακατεύοντας σε μπλέντερ, την μαγιονέζα, το σκόρδο, τις μισές αντζούγιες και τον μισό τόνο.

2) Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα μαρούλια σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τα φασολάκια, τον υπόλοιπο τόνο και τις υπόλοιπες αντζούγιες.

3) Περιχύνουμε με το ντρέσινκ και ανακατεύουμε καλά.

4) Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο  ρίχνοντας από επάνω τα αυγά τριμμένα στον τρίφτη της ντομάτας και τα φύλλα παρμεζάνας.

Τζανετής Γεώργιος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s