Χριστουγεννιάτικες συνταγές από τον Chef του Capsis Astoria: «Αρνάκι με αγγινάρες και γιαούρτι»

Arni-me-agkinares-kai-giaourti-sto-fourno
Αρνάκι με αγγινάρες και γιαούρτι

Υλικά:

  • 2 κιλά αρνί σπάλα
  • 15 τεμάχια αγκινάρες
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 τεμάχια αυγά
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
1) Καθαρίζουμε τις αγγινάρες και τους βάζουμε λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

2) Στην συνέχεια τις βράζουμε μαζί με το ελαιόλαδο και όταν μαλακώσουν τις στραγγίζουμε.

3) Βάζουμε το αρνί κομμένο σε μερίδες σε ένα ταψί, το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, λίγο νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 περίπου ώρα.

4) Όταν ψηθεί, ξεφουρνίζουμε, προσθέτουμε τις αγγινάρες στο ενδιάμεσο και περιχύνουμε με το γιαούρτι, το οποίο έχουμε χτυπήσει με τα αυγά.

5) Ξαναβάζουμε στον φούρνο εώς ότου κάνει μια ξανθή ελφριά κρούστα.

Τζανετής Γεώργιος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s