Χριστουγεννιάτικες συνταγές από τον Chef του Capsis Astoria: «Ζυγούρι με γίγαντες στον φούρνο»

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ 2
Ζυγούρι με γίγαντες στον φούρνο

Υλικά:

  • 300 γραμμάρια ξερά φασόλια γίγαντες
  • 40 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 κιλό ζηγούρι από μπούτι ξεκοκαλισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός
  • 2 πιπεράκια καφτερά
  • ½ κουταλάκι πάπρικα
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

1) Μαλακώνουμε τους γίγαντες σε νερό για μια νύχτα. Στην συνέχεια τους βράζουμε για μια ώρα περίπου και τους στραγγίζουμε.

2) Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια. Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τον τοματοπολτό, την πάπρικα και τα καυτερά πιπεράκια κομμένα στην μέση. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.

3) Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, αλατοπιπερόνουμε, ρίχνουμε μέσα τους γίγαντες και όλα μαζί τα βάζουμε σε ένα ταψί.

4) Ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο στους 200 βαθμόυς κελσίου.

Τζανετής Γεώργιος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s