Χριστουγεννιάτικες συνταγές από τον Chef του Capsis Astoria: “Χριστουγεννίατικη Γεμιστή Γαλοπούλα”

Γαλοπουλα-Γεμιστη-Χριστουγεννιατικη

Χριστουγεννίατικη Γεμιστή Γαλοπούλα

Υλικά:

  • 1 τεμάχιο Γαλοπούλα
  • 50 γραμμάρια βούτηρο
  • αλάτι πιπέρι

Για την γέμιση:

  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 100 γραμμάρια κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα
  • 30 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 30 γραμμάρια σταφίδες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml Ουϊσκι
  • 50 γραμμάρια ρύζι καρολίνα βρασμένο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
1) Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνει. Ρίχνουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι αν τραβίξει όλα του τα υγρά. Στην συνέχεια βάζουμε τα κάστανα, το κουκουνάρι και τις σταφίδες, σβήνουμε με το ουϊσκι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ρύζι.

2) Βγάζουμε από την φωτιά και με την γέμιση αυτή, γεμίζουμε την Γαλοπούλα, Την ραβουμε με κλωστή ψησίματος, αλατοπιπερώνουμε και την αλείφουμε με βούτηρο.

3) Ψήνουμε στους 180 βαθμού κελσίου

 

Τζανετής Γεώργιος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s