Χριστουγεννιάτικες συνταγές από τον Chef του Capsis Astoria: “Χωριάτικη πίτα με χοιρινό και μυζήθρα”

πιτα με χοιρινό

Χωριάτικη πίτα με χοιρινό και μυζήθρα.

Υλικά:
(Για το φύλλο)

  • 700 γραμμάρια αλέυρι μαλακό
  • 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι – λεμόνι

(Για την γέμιση)

  • ½ κιλό χοιρινό κιμά
  • 200 γραμμάρια σταφίδες
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 70 γραμμάρια ζάχαρη
  • ½ κιλό ρύζι γλασσέ βρασμένο
  • αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση:
1) Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το βούτυρο μέχρι να τραβήξει τελείως τα υγρά του και αλατοπιπερώνουμε.

2) Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, τις σταφίδες και την ζάχαρη.

3) Βουτηρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το φύλλο που έχουμε ανοίξει. Βάζουμε πάνω την μισή μυζήθρα θρυμματισμένη και το μισό μίγμα. Στρώνουμε άλλο ένα φύλλο και βάζουμε από επάνω τα υπόλοιπα υλικά που μας έχουν μείνει.

4) Σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Τζανετής Γεώργιος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s