Χριστουγεννιάτικες συνταγές από τον Chef του Capsis Astoria: «Πουγκί κοτόπουλου με γραβιέρα και φασκόμηλο»

πουγκακια_091

Πουγκί κοτόπουλου με γραβιέρα και φασκόμηλο.

Υλικά:

  • 120 γραμμάρια κοτόπουλο φιλέτο
  • 2 τεμάχια μανιτάρια λευκά
  • 50 γραμμάρια γραβιέρα κρήτης
  • 70 ml κρέμα γάλακτος
  • 30 γραμμάρια βούτηρο
  • 30 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 3-4 φιλαράκια φασκόμηλο
  • 10 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 τεμάχια φύλλο κρούστας
  • αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση:
1) Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτηρο μέχρι να μαραθεί και στην συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους.

2) Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές ρίχνουμε τα μανιτάρια τα οποία έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες

3) Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

4) Όταν πάρουν μια βράση, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την γραβιέρα και το φασκόμηλο.

5) Τραβάμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

6) Βουτηρώνουμε τα φύλλα κρούστας και βάζουμε μέσα το μίγμα.

7) Ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και σερβίρουμε αμέσως.

Τζανετής Γεώργιος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s