«Χρυσή» ευκαιρία το Ηράκλειο ως home port.

Η επιλογή του λιμανιού του Ηρακλείου ως λιμάνι home port δηλαδή εκκίνησης και τερματισμού Κρουαζιερόπλοιων αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του Οργανισμού Λιμένος, ο οποίος «ποντάρει» στη πιλοτική εφαρμογή η οποία θα λάβει χώρα στα μέσα Νοεμβρίου από μεγάλη εταιρεία του χώρου και αφού προηγήθηκαν προσπάθειες και επαφές τα τελευταία 4 χρόνια.

Το λιμάνι του Ηρακλείου σε επιλογή home port καλείται να αποδείξει τις δυνατότητες του στον τομέα της κρουαζιέρας στην πρόβα εκκίνησης η οποία θα πραγματοποιηθεί σε έναν μήνα.

Πρόκειται για μια «χρυσή» ευκαιρία για το λιμάνι του Ηρακλείου η οποία εφόσον κερδηθεί, τότε ανοίγονται νέοι ορίζοντες όχι μόνο στον τομέα της Κρουαζιέρας αλλά και στην τοπική αγορά, το 2017.

Εντωμεταξύ, στη δημιουργία Επιτροπής Προώθησης του Τουρισμού Κρουαζιέρας προχώρησαν παραγωγικοί φορείς του Ηρακλείου.

Πρόκειται για μια Επιτροπή η οποία θα καταγράφει και θα επιλύει τις όποιες αδυναμίες παρουσιάζονται ενώ παράλληλα θα υλοποιεί δράσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον Τουριστών Κρουαζιέρας, όπως η γαστρονομία και η Κρητική παράδοση.

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, 24 κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν το λιμάνι του Ηρακλείου ενώ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, άλλα 13 κρουαζιερόπλοια.

Πηγή: www.neakriti.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s